Szolgáltatásaink

Miért érdemes bennünket megbízni, mint eljáró szakcéget?

Vállalatunk főként a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos feladatok ellátására szakosodott, mely tevékenységünk 95 százalékát teszi ki, emellett néhány közvetített és hulladékgazdálkodási szolgáltatást is ellátunk. Ahogy a bemutatkozóból látszott, igyekszünk „mindenhol ott lenni”, a témát eltérő nézőpontokban vizsgálni, annak gyertyáját több végén égetni.

Szerteágazó szakmai és piaci ismeretekkel rendelkezünk az adott szakterületen.

Jogszabály változás esetén, a jogalkotás társadalmi egyeztetés szakaszába érkezve kikéri a szakmai szövetségek álláspontját. Azokba betöltött tisztségeink alapján a jogszabály változásokról már tervezeti szinten értesülünk és igyekszünk azokat a piaci gyakorlati ismereteink alapján véleményezni.

Mindennapi munkánk során, amikor kapcsolatba lépünk egy vállalkozással, jellemzően kétféle céggel találkozunk: aki nem tudja, hogy érintett, valamint aki foglalkozik a termékdíjjal, de a jogszabályi megfelelőssége nem pontos és nem teljes körű.

A jogszabályi megfelelés érdekében, most nézzük meg, hogy mit is csinálunk, miben tudunk segítséget nyújtani!

Sztruhár Imre
Ügyvezető

AUDIT SZOLGÁLTATÁS:

• A partnernél folytatott helyszíni megbeszélés során áttekintésre kerül a vállalkozás termékdíj fizetési kötelezettséggel kapcsolatos tevékenysége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési módszereit alapul véve. Kiemelt cél az adott vállalkozás releváns folyamatainak feltérképezése, tevékenységének megismerése.
• Az auditról írásos jegyzőkönyv készül, mely kiterjed különösen a releváns jogi előírás bemutatására a vállalat tevékenységére szabva, amiben megvizsgáljuk az alkalmazott folyamatokat, arról egy kockázatelemzést, majd végül egy javaslati akciótervet készítünk.
• Mottónk, hogy mi olcsóbbak vagyunk, mint a Nemzeti Adó és Vámhivatal, ugyanis a termékdíj törvény igen magas mulasztási bírság és termékdíj bírság kiszabását teszi a normaszöveg értelmében lehetővé. Amennyiben képviseleti eljárásra kerül sor, jellemzően az audit díjazást nem szoktuk kiszámlázni, mert az része a további együttműködésnek.

KÉPVISELETI ELJÁRÁS:

Vállalatunk több mint 300 partnernél – ezáltal az egyik legszélesebb ügyfélkörrel rendelkező cégként – lát el folyamatos szolgáltatást a termékdíj képviselet szakterületén.
Audit nélkül, néhány kivételes és egyszerű tevékenységet folytató cég kivételével nem adunk képviseleti ajánlatot, hisz amíg nem tudjuk, hogy mire is adunk, addig azt nem tesszük meg, hisz az nem lenne más, mint felelőtlenség.
Ellátandó feladataink:
• A negyedéves bevallások folyamatos elkészítése, szükség esetén az önellenőrzések elvégzése, elektronikus benyújtása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.
• Folyamatos szakmai rendelkezésre állás, elsősorban e-mailen, telefonon, szükség esetén személyesen.
• Az átvállalási szerződések megkötése, bejelentések képviselőként történő elektronikus benyújtása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.
• Környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos adóhatósági ellenőrzésben való eljárás, képviselet.
• Folyamatos jogszabálykövetés, változás esetén írásos tájékoztató készítése
• Állásfoglalások kérése mind a NAV és a jogalkotó irányában azokban a kérdésekben, amiket nem, vagy nem egzakt módon szabályoz a jogszabályi háttér.
• A vámtarifa számok felülvizsgálatához segítség nyújtás, mind külsős szakértők bevonása mellett, mind a NAV Szakértő Intézetével kapcsolatos szakvélemény tekintetében.

OKTATÁS:

Megdöntjük azt a sztereotípiát, hogy aki nem tudja, oktatja. A BGSZC Belvárosi Gazdasági Szakgimnázium vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanfolyam termékdíj tantárgy szakmai oktatói vagyunk. Az ide évig, három éven keresztül a Szegedi SZC Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolájában ugyan ezt a tevékenységet láttunk el. Fontosnak tartjuk, hogy az oktatás a piaci igényeknek megfelelő legyen, és az igényeket mi ismerjük.
Több végzett hallgatónkkal is bővítettük dolgozói létszámukat az elmúlt évek során.
Gyakorlati oktatóként és az egyik legnagyobb piaci szereplőként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő Ágazati Készségtanács (ÁKT) munkáját segítettük, a termékdíj ügyintéző foglalkozás feladatkör elemzésében.

ELŐADÁSOK TARTÁSA:

Az idei év az első, amikor nem módosult a termékdíj törvény. A korábbi évek jogszabály változásai esetén főként megyei kereskedelmi és iparkamarák szervezésében tartottunk előadásokat a témában, de könyvelő, könyvvizsgáló, adótanácsadó és oktatásszervező intézményekkel is dolgoztunk együtt.

EGYÉB, „AD HOC JELLEGŰ” FELADATOK ELLÁTÁSA:

Azok a vállalatok, akikkel évek óta együttműködünk, azok tudják, hogy szinte nincs olyan kérdés, amivel ne fordulhatnának hozzánk. Aki azt állítja, hogy mindenhez ért, az finoman szólva is túloz. Mi viszont az elmúlt évek során olyan szerteágazó kapcsolati tőkére tettünk szert, hogy jó eséllyel tudunk a partnerünknek segíteni, megtalálni azt, aki az adott kérdéshez mélységében ért. A legautentikusabb szakértők bevonása mellett igyekszünk megfelelni a felmerülő igényeknek, különös tekintettel a környezetvédelem, hulladékgazdálkodás, vám, ekaer, neta, vámtarifa besorolás, ADR, illetve jövedéki terület.
Puding próbája az evés, keressenek bizalommal!

hu_HUHungarian